1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Cele mai ieftine hot-hatch-uri compacte, noile Kia, disponibile la comandă din martie, de la 19.000 euro

News Începând din această primăvară, Kia va bulversa segmentul hot-hatch-urilor compacte, odată cu lansarea celor mai ieftine modele din segment. Intitulate cee'd GT/pro_cee'd GT, noile versiuni de înaltă performanţă ale gamei cee'd vor sosi pe piaţa din România în ultima decadă a lunii iunie.

Kia RomAuto, importatorul oficial al mărcii coreene în România, va da însă fanilor nerăbdători şansa de a comanda în avans noile modele. Listele de comenzi vor deschise din a doua jumătate a lunii martie, iar primele livrări vor avea loc trei luni mai târziu, producţia efectivă a noilor cee'd GT/pro_cee'd GT urmând să demareze în mai.

Date tehnice

Sub capotă se ascunde o motorizare de ultimă generaţie pe benzină, prezentă şi pe fratele de concern Hyundai Veloster. Cuplată standard la o transmisie manuală cu şase trepte, unitatea GDI cu cilindreea de 1,6 litri apelează la cele mai noi soluţii tehnice (supraalimentare turbo, injecţie directă de combustibil) pentru a livra o putere maximă de 204 CP şi un cuplu de 265 Nm. Performanţele sunt pe măsură: acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde şi viteză maximă de 225 km/h.

O transmisie manuală cu şase trepte este oferită standard, cutia DCT cu dublu ambreiaj nefiind inclusă, deocamdată, nici pe lista de opţionale. Kia anunţă un consum oficial de 6,6 l/km în regim mixt şi emisii de 156 grame CO2/km.

Preţ şi concurenţă

Primele hot-hatch-uri din istoria Kia nu vor avea o misiune deloc uşoară în Europa, pe lista concurenţilor direcţi regăsindu-se nume sonore precum VW Golf GTI, Renault Megane RS şi Ford Focus ST. Notorietatea şi experienţa rivalilor nu i-a speriat însă pe coreeni, Kia pregătind o surpriză de proporţii amatorilor de senzaţii sportive autentice.

În dulcele stil Kia, asul din mânecă al noilor modele va fi, bineînţeles, preţul, atu greu de trecut cu vederea, mai ales pe timp de criză. Socotelile vor porni oficial de la 19.000 de euro cu toate taxele incluse, ceea ce traduce printr-o diferenţă consistentă, de câteva mii de euro, în raport cu rivalii europeni.

Citeste mai mult pe Autobis.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

159 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA