20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Cei mai buni tineri artişti de folclor s-au întrecut la Festivalul “Satule, Mândră Grădină” de la Bucecea FOTO

Festival Bucecea (2)

Timp de două zile, oraşul Bucecea a devenit capitala muzicii populare moldoveneşti. Ediţia a XXXVI-a a Festivalului Concurs “Satule, Mândră Grădină” de la Bucecea a adunat şi acest an cei mai buni tineri interpreţi de folclor din judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi Galaţi, precum şi din Ucraina şi Republica Moldova.

Festivalul a debutat miercuri 21 mai, în sala Centrului Cultural Bucecea unde concurenţii s-au întrecut pentru premiile puse în joc. În total au fost trei secţiuni. Este vorba de copii, tineret şi tarafuri. După mai bine trei ore în care i-au ascultat pe tinerii calificaţi în concurs, juriul a avut o misiune dificilă şi anume de a desemna câştgătorii.

Primaria şi Consiliul Local al oraşului Bucecea sunt alături de Centrul de Creaţie şi Consiliul Judeţean Botoşani, principalii organizatori şi an de an reuşesc să menţină acest festival care are o tradiţie de peste trei decenii.

“Sper ca acest festival să dănuie în timp şi să ajungem la 40, 50, 60 de ani de organizare a acestui acest de cultură. Este o bucuriie atunci când tineri interpreţi îşi iau zborul de aici iar scena de la Bucecea reprezintă o rampă de lansare pentru viitorii artişti români”, a spus Andron Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea.

Festival Bucecea (1) Festival Bucecea (3) Festival Bucecea (4) Festival Bucecea (5) Festival Bucecea (6) Festival Bucecea (7) Festival Bucecea (8)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA