Ceapa, un banal ingredient adaugat mancarurilor din bucataria ta, are o multime de calitati pe care este posibil sa le fi trecut cu vederea pana acum. Beneficiile consumului de ceapa iti depasesc cu siguranta asteptarile, aceasta leguma fiind o adevarata farmacie concentrata intr-un bulb.
1. Previne eficient raceala
Avantajele consumului de ceapa cruda au fost sesizate inca din antichitate, insa imparatul Nero este cel care a ramas in istorie ca unul dintre marii mancatori de ceapa. De fiecare data cand simtea ca il paste o raceala, Nero obisnuia sa comande portii intregi de salata de ceapa. Efectul era resimtit pe loc, ulterior savantii descoperind ca leguma, prin continutul mare de fitochimicale, asigura o absorbtie mare a vitaminei C in organism, crescand astfel imunitatea la infectii.
Probabil ca Nero nu s-a sinchisit niciodata de mirosul degajat dupa o portie de ceapa, insa stramosii nostri au gasit un mijloc de a scapa de el. Un pahar de lapte baut dupa ce ai mancat ceapa reduce considerabil mirosul sau neplacut.
2. Regleaza nivelul glicemiei in sange
Inclusiv pentru hipoglicemici, ceapa se dovedeste un aliment ideal. Bogata in crom si cu un continut ridicat de alil propil disulfid, ceapa verde sau ceapa ajunsa la maturitate poate regla nivelul zaharurilor in sange.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET