16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Ce se întâmplă de la 1 mai dacă nu ţi-ai activat cardul de sănătate

card sanatate

Chiar dacă de la 1 mai serviciile de sănătate vor fi decontate de Casă Naţională de Asigurări de Sănătate doar pe baza cardului de sănătate, până la ora actuală, au fost validate doar 4 milioane de carduri, din cele 14 milioane tipărite.

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a afirmat că începând de la 1 mai serviciile de sănătate vor fi decontate de Casă doar pe baza cardului de sănătate, până în prezent fiind validate aproximativ 4 milioane de carduri din cele 14 milioane tipărite.

„De la 1 mai, cardul de sănătate intră în vigoare și vom valida doar acele servicii confirmate de card. Pentru cetățenii care încă nu au primit cardul vom elibera o adeverință dacă cardul nu a fost tipărit sau nu-l doresc din motive de conștiință, religie sau altceva. Dacă nu a fost trimis de Casă și cardul este la Casă, îl pot ridica de acolo cu o cerere sau de la medicul de familie. (…) Sunt aproximativ 4 milioane de carduri activate din aproximativ 14 milioane tipărite”, a afirmat marți Ciurchea la Senat, după ce a participat la dezbaterea „Drepturile pacienților — între teorie și practică”, organizată de Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru sănătate din Senat, scrie Agerpres.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA