20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Ce noutăţi aduce Dacia la Geneva 2013: Logan break şi Duster facelift?

Spiritele se agită, după ce, pe contul de facebook, Dacia Germania a anunţat nu doar unul, ci două modele noi care vor fi lansate la Salonul Auto Geneva 2013. Despre ce surprize să fie vorba oare?

De la început trebuie să fim circumspecţi când vorbim de ”modele noi”, deoarece, de multe ori, constructorii consideră model nou ceea ce noi uzual numim facelift ori versiune nouă de caroserie ori simple upgrade-uri estetice ori tehnice.

Totuşi, declaraţia apărută pe contul oficial de facebook al filialei Dacia din Germania nu poate fi trecută cu vederea, deci bursa speculaţiilor se animă cu ipoteze multiple.

În primul rând, am putea vorbi de urmaşul lui Logan MCV , adică un nou Logan break . Dat fiind că în gama Dacia au apărut vanul Dokker şi monovolumul Lodgy, rămâne loc pentru un break de mici dimensiuni – în vest, segmentul breakurilor de clasă mică nu e chiar de neglijat, clienţii considerând aceste maşini alternative interesante la clasa compactă.

În ce priveşte al doilea model, există şanse mari să fie vorba despre mult-aşteptatul facelift pentru Dacia Duster – ipoteză confirmată şi de pozele spion pe care le-am publicat recent pe Promotor.ro, cu modele Duster pe care se testau echipamente moderne.

De altfel, Duster-ul comercializat pe piaţa din Rusia sau în America de Sud, cu sigla Renault, are un interior cu un aspect schimbat, mai elegant şi mai practic. Deci ar cam fi cazul ca şi modelul european să primească un refresh, mai ales dacă ne gândim la noul sistem Media Nav, disponibil pe gama Sandero/Logan la doar 300 de euro.

Citeşte mai mult pe PROMOTOR

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA