1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Cătălin Silegeanu: “Explicați antreprenorilor pachetul de măsuri economice! Riscăm să nu fie folosite ajutoarele!”

Recent Guvernul a anuntat o serie de masuri in sprijinul mediului de afaceri insa nu toti antreprenorii inteleg pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca pentru a beneficia de aceste masuri, fapt ce cauzeaza o prelungire a crizei in care acestia se afla.

Masurile anuntate de autoritatile romane intr-un limbaj de lemn sunt greu de inteles. Pe langa asta, multe prevederi pot fi interpretate diferit de cum au fost, desi autoritatile considera ca din lege se intelege bine.

Daca si profesionistii in fiscalitate din mediul privat au interpretat diferit, nu ar trebui sa te gandesti ca e o problema la tine, autoritate a statului, si sa vii cu precizari prin care arati cum intelege legiuitorul? Exemplu: despre masurile de sprijin in cazul somajului tehnic, suspendarea temporara a contractului de munca, conditiile pentru a beneficia de masurile de sprijin, cuantumul masurilor de sprijin, regimul fiscal al indemnizatiei primate, exemplele pot continua… Pare ca autoritatile cred ca vina o poarta mediul de afaceri daca nu intelege, nu ele. Iar exemple ca acestea sunt foarte multe.

M0surile initiate de statul roman chiar trebuiesc explicate, mai ales in perioada aceasta vitala. Antreprenorii ar trebui sa fie parteneri. Daca lor le merge bine tuturor le merge bine.

Asa ca… Luati masuri clare, coerente, simple, ca atunci cand nu esti specialist in fiscalitate totusi sa intelegi, mai ales ca ai exemple cu antreprenori si diferite tipuri de firme.

Cătălin Silegeanu, vicepreședinte Patronatul Național Român

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA