Cătălin Flutur va fi candidatul PNL la Primăria Botoşani. Liberalii şi-au mai desemnat candidaţii la Darabani, Ştefăneşti, Flămânzi, Bucecea şi în mare parte dintre comune

0
764

sediu PNL (1)

Liberalii au clarificat lucrurile în ceea ce priveşte candidaturile la alegrile locale de la începutul lunii iunie. Comitetul Judeţean al PNL Botoşani a decis joi seară candidaţii pentru primăriile de oraşe şi comune, cu câteva excepţii unde încă se caută soluţii.

Cu certitudine, la primăria municipiului Botoşani va candida Cătălin Flutur, copreşedinte al PNL şi fost primar în perioada 2004-2012. La Darabani, Liviu Hrimiuc a fost ales pentru a intra în bătălie cu social democratul Corneliu Aroşoaie iar la Flămânzi va candida Dan Oloeriu, actualul primar în funcţie. La Ştefăneşti va candida actualul viceprimar Florin Buţura iar la Bucecea va intra în bătălia electorală Bogdan Suruciuc.

Lucrurile nu s-au clarificat la Dorohoi. Liberalul Constantin Bursuc şi-a anunţat de mai mult timp intenţia de a candida, chiar şi-a început campania electorală dar conducerea PNL încă nu l-a nominalizat pentru a intra în bătălia cu social democratul Dorin Alexandrescu. În cazul în care Bursuc nu va candida, varianta de rezervă a liberalilor rămâne Valerian Andrieş, fostul lider al PDL în Dorohoi. De asemenea, la Săveni va intra în bătălie Mirela Saucă, un candidat care nu are nicio şansă în faţa lui Relu Tîrzioru, actualul primar.

Cât priveşte comunele, mare parte din candidaţi au fost desemnaţi. Cu excepţia primarului de la Cristeşti, toţi ceilalţi primari PNL, aflaţi în funcţie, vor candida pentru un nou mandat. Incertitudine există în unele comune unde primarii social democraţi stau foarte bine în sondaje.