-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

VIDEO / Cătălin Flutur face pasul înapoi în PNL. VEZI ce decizie a luat împreună cu Raluca Turcan

pnl-roman-flutur-soptica

Cătălin Flutur a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PNL Botoşani, după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Locul său la conducerea acestei organizaţii a fost luat de senatorul Costel Şoptică, prim-vicepreşedinte PNL Botoşani.

Deşi Organizaţia Judeţeană PNL Botoşani a obţinut un rezultat peste media naţională la alegerile parlamentare, Cătălin Flutur a decis să-şi înainteze demisia pe motiv că nu şi-a îndeplinit obiectivul propus. El a fost printre puţinii lideri de organizaţii din ţară care au făcut acest gest.

“În momentul da faţă, situaţia din PNL Botoşani este nu foarte bună dar nu catastrofală. Partidul Naţional Liberal a avut o înfrângere usturătoare în toată ţara. Rezultatul de la Botoşani a fost peste media naţională însă sub aşteptări. Imediat după alegerile parlamentare, am făcut un raport de evaluare. Din acel raport a reieşit că rezultatul alegerilor a fost cauzat de politica naţională cât şi de politica locală. În Botoşani a existat un gest de onoare făcut de domnul Cătălin Flutur”, a declarat Raluca Turcan, preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal.

În această dimineaţă, Raluca Turcan a avut o discuţie cu Cătălin Flutur şi a lăsat de înţeles că primarul municipiului Botoşani nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL.

“Am vorbit cu Cătălin Flutur. Nu a venit la această conferinţă de presă dintr-o decizie pe care am luat-o împreună, tocmai pentru a transmite mesajul că PNL Botoşani intră în alegeri interne şi că domnia sa s-a retras, rămâne primarul municipiului, un om şi un partener onest. La decizia politică vor intra alţi colegi”, a mai afirmat Raluca Turcan.

De altfel, inclusiv Cătălin Flutur a dat de înţeles de mai multe ori că vrea să facă pasul înapoi şi că nu îşi mai doreşte să conducă Organizaţia Judeţeană PNL Botoşani. În cursul zilei de joi, acesta a precizat că PNL Botoşani este condus de senatorul Costel Şoptică, că va veni la întâlnirea cu Raluca Turcan dar a mai afirmat: “Nu mă poate obliga nimeni să fiu preşedinte”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA