10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Cât timp faci cu maşina până la mare din principalele oraşe ale ţări. Vezi cât costă drumul

autostrada soarelui foto Realitatea

Cum vara pare să se fi instalat confortabil, tot mai mulţi români o apucă spre mare. Fie că şederea pe litoral este mai lungă, fie că este mai scurtă, drumul este un detaliu foarte important atunci când plănuieşti vacanţa, iar costul pe care îl implică este probabil primul lucru pe care îl iei în calcul.

Când vine vorba de o vacanţă pe litoral una dintre întrebările principale este cât te costă drumul şi care este varianta cea mai convenabilă. RomaniaTV.net vă prezintă cât durează şi cât costă drumul până la Constanţa din cele mai importante oraşe ale ţării, în condiţiile unui trafic care se desfăşoară normal, la un consum mediu de 7 litri de combustibil la suta de kilometri.

Cei din Bucureşti sunt cei mai avantajaţi când vine vorba de distanţa până pe litoral, dintre toţi locuitorii marilor oraşe din ţară. Dacă merg pe Autostrada Soarelui, cei aproximativ 210 de kilometri până la Constanţa pot fi parcurşi în două ore, dacă sunt respectate toate limitele de viteză impuse.

Distanţa Bucureşti – Constanţa, calculată de la kilometrul zero al Capitalei, este de 215 kilometri. Dacă circuli cu viteza maximă admisă şi ai noroc să nu fie aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, drumul până la Constanţa durează aproximativ două ore şi costă în jur de 100 de lei.

Distanţa Iaşi – Constanţa este de 450 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 6 ore, dacă se respectă toate regulile de circulaţie. Costul mediu, doar dus, este de 200 de lei.

De la Cluj Napoca la Constanţa sunt 670 km, care pot fi parcurşi în opt ore şi jumătate, în condiţii normale de trafic şi respectând toate regulile de circulaţie şi limitele de viteză impuse. Drumul Cluj-Napoca – Constanţa costă în jur de 300 de lei.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA