20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Cât costă să deschizi o firmă în România

Bani-lei512

Suma minima pentru înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată (SRL) ca aport la capitalul social este de 200 de lei, în timp ce capitalul social minim pentru societăţile pe acţiuni se ridică la echivalentul a 25.000 de euro, a declarat Elena Radu, Junior Corporate Consultant Accace.

În Romania, pe langa plata capitalului social este necesara si achitarea unei taxe de registru, aceasta putand ajunge pana la maximum 400 de lei, scrie avocatnet.ro.

„Exceptand capitalul social si taxele de registru, se vor achita si urmatoarele: specimen de semnatura, declaratie de asociat/administrator, ce se vor semna in fata unui notar public, costurile fiind in jur de 50-60 lei/document, rezervarea denumirii firmei”, a adaugat Elena Radu.
Important! De la sfarsitul lunii mai, contribuabilii nu mai trebuie sa plateasca la Registrul Comertului tariful pentru indrumarea prealabila in scopul infiintarii unei societati de 19,8 lei/ora, acesta fiind eliminat prin OUG nr. 28/2014.
Cu alte cuvinte, acestia vor primi gratuit consiliere pentru infiintarea firmei.
In situatia in care contribuabilul intentioneaza sa isi constituie firma din fata calculatorului, acest lucru este posibil doar daca detine, potrivit sursei citate, un certificat digital pentru semnarea electronica a formularelor.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA