0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Cât costă învățământul gratuit din România

elevi in curtea scolii

3.000 de lei pe an, atât costă să fii elev în România, fără să punem la socoteală banii de buzunar, transportul sau rechizitele. Părinţii sunt obligaţi să plătească pentru cretă, săpun lichid, hârtie sau videoproiectoare. Însă puţini fac sesizări la Ministerul Educaţiei, de teamă ca elevii să nu aibă de suferit.

În sistemul de învățământ preuniversitar sunt aproximativ trei milioane de elevi. Majoritatea părinților spun că scot din buzunar până la 200 de lei în fiecare lună pentru banala hârtie igienică, nelipsitul săpun, fondul clasei sau micile atenții. Cei mai afectați sunt însă părinții elevilor din ciclul primar, care contribuie, spun ei, la dotarea sălilor de clasă cu tablă, parchet, jaluzele, imprimantă, proiector, cuier sau dulapuri. Mai mult, uneori li se cere să suporte și costurile zugrăvirii sălilor de curs.

Mihai este tatăl unui elev din clasa întâi și susține că de la început a trebuit să plătească pentru confortul fiului său.

Mihai, părinte: Materiale didactice, hârtie, videoproiector, creioane colorate… din banii părinților. Nu sunt de acord, dar nu am încotro.

Citeşte mai mult pe DIGI24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA