20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Cât costă înmatricularea auto în acest an și care sunt documentele de care ai nevoie

Înmatricularea auto în 2023 a rămas o procedură simplă, în ciuda introducerii unei noi taxe. Dosarul de înmatriculare a unei mașini noi, direct de la producător, trebuie să cuprindă exact aceleași documente precum în cazul celor achiziționate second-hand.

Astfel, potrivit legii, șoferii care doresc să-și înmatriculeze mașina vor trebui să depună dosarul cu toate actele necesare de înmatriculare într-un termen limită de doar 30 de zile de la cumpărarea automobilului.

O noutate în acest an este și că nu se va mai face diferențierea între mașinile noi și cele de la mâna a doua. Pentru procesul de înmatriculare auto românii trebuie să completeze o serie de documente, dar şi să plătească taxele aferente serviciului de înmatriculare.

Taxe înmatriculare auto în 2023

Înainte de a întocmi dosarul cu toate actele necesare înmatriculării unui autovehicul second hand cumpărat din România oamenii trebuie să plătească anumite taxe, după cum urmează:

  • certificatul de înmatriculare – 49 de lei.
  • plăcuţe de înmatriculare – 40 de lei;
  • număr preferenţial – 90 de lei;
  • asigurare RCA – cel puţin 300 de lei (suma diferă în funcţie de perioadă, şofer, capacitate cilindrică, etc.).

Dintre toate acestea, doar taxa pentru certificatul de înmatriculare poate fi achitat prin intermediul internet banking, virament bancar, mandat poștal și în rețeaua de stații de Plata SelfPay. Pentru restul dintre taxe, este necesară prezența la locul stabilit.

Astfel, după încheierea întregului proces, șoferii vor primi numerele permanente pentru mașina lor, semne cu dimensiunea 110 x 520 mm.

Sursa: Ziare.com

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA