8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Casa Patriarhului Teoctist va fi inclusă în circuitul turistic al judeţului Botoşani

patriarh casa tocileni1

Primăria comunei Stăuceni a început demersurile pentru includera casei memoriale a Patriarhului Teoctist în circuitul turistic. Casa memorială a Patriarhului Teoctist este deschis şapte zile din şapte iar intrarea este liberă.

„Vremea nu a fost foarte bună la sfinţire dar una peste alta, acţiunea a ieşit aşa cum ne-am dorit. Lumea a fost prezentă la această manifestare şi important este că am reuşit să iaugurăm acest muzeu. De acum ne aşteptăm ca numele Prea Fericitului Teoctist să fie popularizat mai mult la nivelul judeţului. Pe lângă Eminescu, Luchian, Enescu şi Iorga să apară şi Patriarhul Teoctist printre personalităţile judeţului. În perioada imediat următoare vom demara procedura pentru acreditarea muzeului de către Ministerul Culturii. Vrem să fie înscris în circuitul turistic”, a spus Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni.
„Muzeul va fi deschis în fiecare zi. Purtăm discuţii cu o doamnă de la Muzeul de Etnografie care este pensionară în prezent. I-am solicitat să ne sprijine până vom iniţia o persoană şi vom avea un ghid. Muzeul va fi deschis inclusiv sâmbăta şi duminica. Nu vom percepe nicio taxă”, a adăugat Cozmin Epuraş.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

2077 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here




























ULTIMA ORA