33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Casa de Cultură a Sindicatelor organizează în perioada 8-10 mai Festivalul „DORULE, FLOARE DE ROUĂ”

afis festival folclor

Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani si Orchestra Populara „Rapsozii Botosanilor”, organizează în perioada 08 – 10 mai 2015, cea de a XIII – a ediţie a Festivalului-concurs judeţean de interpretare a cantecului si dansului popular moldovenesc „DORULE, FLOARE DE ROUĂ”.

In zilele de 08 – 09 mai 2015, începând cu orele 17:00, se va desfăşura concursul pe cele 7 secţiuni artistice.

In data de 10 mai 2015, orele 17:00 va avea loc Gala Laureaţilor, unde vor evolua elevii Liceului de Arta „Stefan Luchian” Botosani, Ansamblul de jocuri populare „Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botosani si Laureati ai editiilor precedente.

Ca de fiecare data, in ultimii 6 ani, Ansamblul de jocuri populare „Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botosani va prezenta in premiera o suta de joduri populare din zona Olteniei. Coregrafia, Valentin Rau, aranjamentul orchestral, Ciprian Potoroaca.

Concurenţii, respectiv soliştii vocali, soliştii instrumentişti, şi grupurile vocale, vor fi acompaniaţi de Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor”, dirijor Ciprian Potoroacă, manager Dan Doboşi.

Concursul se adresează numai elevilor de liceu din judeţul Botoşani si vor participa 14 unitati scolare.

La aceasta editie, in urma preselectiei efectuate, vor participa: 12 solisti vocali, 17 solisti instrumentisti, 6 grupuri vocale fete, 2 grupuri vocale baieti, 3 grupuri vocale mixte, 4 formatii de dansuri populare baieti si 6 formatii de dansuri populare mixte.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA