4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Căruțaș amendat cu 5000 de lei de Poliția Locală

În perioada 17-21 februarie 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități de informare cu privire la normele de protecție a mediului precum și de identificarea persoanelor care abandonează deșeuri pe raza municipiului Botoșani.

Ieri, un bărbat din Botoşani a fost surprins în timp ce abandona din atelajul hipo, pe malul pârâului Căcaina, gunoi de grajd, coceni şi resturi menajere. Pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor art. 96 din O.U.G. nr. 195/2005 cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Potrivit O.U.G nr. 195/2005, cetățenii au obligația de a nu arunca şi de a nu depozita pe maluri, în albiile râurilor, apele de suprafaţă şi în zonele umede deşeuri de orice fel; nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

“Acţiunile vor continua în perioada următoare, pe această cale facem un apel către cetăţenii din municipiu să sprijine misiunile organizate de poliţiştii locali, prin simț civic, atitudine şi respectarea legilor în vigoare, pentru un oraş curat, civilizat şi european”, spun reprezentanții Poliției Locale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA