16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Carte de identitate falsă, cumpărată cu 500 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unei persoane, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, despre care există suspiciuni că ar fi falsă.

Vineri seară, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autoturism marca Volvo, înmatriculat în R. Moldova, C.T. din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani.

Astfel, asupra persoanei a fost descoperită o carte de identitate având însemnele autorităţilor române, iar cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la un conaţional, în schimbul sumei de 500 de euro şi intenţiona să o folosească în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA