Captură de ţigări la Rădăuţi Prut

0
417

tigari in masina3

Poliţiştii de frontieră botoşăneni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți – Prut/ I.T.P.F. Iasisi Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat două persoane care au încercat să introducă ilegal în ţară, 30.000ţigarete de contrabandă. 

În seara de 26 august a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți – Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii, a observat pe direcţia localităţii de frontieră Slobozia, un autoturism marca Volkswagen Golf ce se deplasa de la malul râului Prut către interior.

Având informatii ca autoturismul este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestuia. La volanul autoturismului a fost identificat Marius – Petrișor M., de 37 ani,cu cetăţenie română şi R. Moldova.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului lucratorii nostri au descoperit  în portbagaj un colet cu țigări. In legatura cu cele constatate  bărbatul a declarat că s-a deplasat până la malul râului Prut, pentru a lua o echipă de pescari și constatând că aceștia nu erau acolo s-a întors spre localitatea Slobozia, ocazie cu care a descoperit un colet de culoare neagră pe care l-a introdus in autoturism, urmând să-l predea polițiștilor de frontieră.

Totodată din verificările efectuate,poliţiştii de frontieră au constatat că Marius – Petrișor nu are dreptul de a conduce autovehicule, permisul de conducere fiindu-i reținut.

La inventarierea conţinutului coletului, s-a stabilit că acesta conţinea cantitatea de 24.000 ţigarete marca  Ritm.

Intreaga cantitate de ţigarete, în valoare de  10. 461 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Marius – Petrișor M lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in România.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 10.461 lei si autoturismul, în valoare de 4.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Rădăuți-Prut în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.