22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Captură de ţigări la Coţuşca. Un tânăr din Republica Moldova transporta aproape 3000 de pachete de ţigări de contrabandă

tigari contrabanda februarie 2015 (3)

Sâmbătă, în jurul orei 12.50, poliţiştii din comuna Coțușca au oprit în trafic, un autoturism condus de R. D. de 20 ani, cetăţean moldovean. În urma controlului vehiculului, poliţiştii au găsit 59.800 țigarete (2.990 pachete) de proveniență Republica Moldova, pentru care tânărul nu a putut prezenta documente justificative. Totodată, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că R.D. nu poseda  permis de conducere.

Tânărul a fost reținut pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca pe numele acestuia să fie formulată propunere de arestare preventivă, iar întrega cantitatea de ţigarete, cu o valoare de piaţă de peste 29.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat autovehiculul utilizat la transportul ţigaretelor.

În cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de  colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA