23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Campanie derulată în şcoli de jandarmii botoşăneni

 

News Jandarmii botoşăneni continuă şi în acest an seria activităţilor preventive desfăşurate în instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani, în cadrul primei etape a campaniei de informare,  prevenire  şi  dialog social ,,Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, intitulată ,,Stop violenţei şi discriminării în şcoli! Indiferenţa doare!”.

Astăzi, jandarmii au purtat discuţii cu cadrele didactice şi elevii care învaţă în şcolile gimnaziale din localităţile Corni şi Sarafineşti.

Reducerea fenomenului violenţei juvenile este una din priorităţile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, care pune un accent deosebit pe măsurile de prevenţie, în special în mediul şcolar, implicându-se activ în formarea şi educarea actualei, dar şi viitoarei generaţii de tineri, purtând discuţii cu elevii despre modalităţile de prevenire şi consecinţele violenţei, precum şi ale criminalităţii juvenile.

Acest gen de activităţi sunt permanent în atenţia noastră, prezenţa în rândul elevilor fiind o constantă în activitate, iar receptivitatea de care dau dovadă copiii ne îndeamnă să credem că eforturile noastre nu sunt în zadar, aceştia dovedind interes şi implicare la activităţile specifice executate, cât şi o mare disponibilitate de a comunica, de a prezenta problemele  cu care se confruntă în mediul şcolar şi în afara acestuia.

Obiectivul principal al activităţilor este informarea elevilor în sensul cunoaşterii legislaţiei şi a riscurilor la care se supun în cazul încălcării acesteia , în ceea ce priveşte prevenirea violenţei atât în mediul şcolar, cât şi în afara acestuia, prin dobândirea unor cunoştinţe referitoare la consecinţele săvârşirii faptelor antisociale asociate violenţei, a  consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Jandarmii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte  în diverse situaţii conflictuale, i-au sfătuit pe aceştia să le evite şi să manifeste un comportament tolerant faţă de colegii lor. Totodată, a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadrele didactice.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA