20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Campanie de prevenire a violenţei şi consumului de droguri desfăşurată de jandarmii botoşăneni

jandarm clasa

De la începutul anului, jandarmii au desfășurat 30 de activități preventive și de informare în instituții de învățământ preuniversitar din municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Darabani și Săveni, precum și în comunele Vorniceni și Știubieni.

Mai mult de 1000 de elevi și zeci de cadre didactice au participat la aceste activități, în cadrul cărora au fost aduse în discuție aspecte de legislație privind violența și urmările acesteia, efectele consumului de droguri și substanțe etnobotanice, respectarea normelor de conviețuire socială, precum și importanța apelării corecte a numărului unic de urgență 112.

Discuțiile interactive avute cu elevii au vizat modul de prevenire al faptelor antisociale și consecințele legale ale acestora, atât din punct de vedere personal, cât și la nivelul comunității.

Periodic, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani desfășoară activități de informare a cetățenilor cu privire la spectele de legalitate aflate în zona de competență a Jandarmeriei, prevenirea faptelor antisociale fiind una din direcțiile importante de acțiune, pe care se pune un accent deosebit.

Acțiunile preventive vor continua în școlile botoșănene până la încheierea anului școlar 2014 – 2015.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA