16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Campanie de prevenire a violenței în familie

Poliţiştii botoşăneni s-u aflat în mijlocul cetăţenilor din oraşul Flămânzi, desfăşurând activităţi preventive în cadrul Campaniei de prevenire a violenței în familie.

Ieri, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Poliției orașului Flamânzi au desfăşurat activităţi preventive pe raza orașului Flamânzi , accentul punându-se în special pe promovarea prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Poliţiştii au avut întâlniri cu elevii  Liceului Tehnologic  “N. Bălcescu” Flamânzi , fiind prezenţi şi în zona  centrală a orașului.

Întâlnirile cu elevii s-au desfăşurat  sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora tinerii au  primit  sfaturi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Elevii claselor  a-XI-a și a –XII-a au primit   materiale informative care precizează condiţiile în care se poate solicita un ordin de protecţie, serviciile de care poate beneficia o victimă şi o serie de recomandări pentru persoanele care sunt supuse abuzurilor intrafamiliale.

Totodată, s-a discutat despre riscul consumului de alcool si etnobotanice, despre relația de cauzalitate dintre acestea și comportamentul violent în familie.

Activitatea a fost derulată în parteneriat cu reprezentanţi ai  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani.

De asemenea, poliţiştii au fost prezenţi în mijlocul comunităţii, în zona centrală a orașului Flamânzi, unde au desfăşurat  o activitate de informare a populaţiei.

Discuţiile poliţiştilor cu cetăţenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care aceştia din urmă sunt implicaţi în situaţii conflictuale, dar şi informații referitoare la modificările legislative apărute în ceea ce priveşte cazurile de  violență în familie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





































ULTIMA ORA