16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Campanie de prevenire a traficului de persoane derulate de polițiști

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, au desfăşurat o serie de activități alături de  copiii și tinerii instituționalizați la Centrul de Plasament Sf Nicolae Trușești.

Activitățile se derulează în cadrul Campaniei Informează-te pentru a fi protejat!, campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanții au vizionat filmul documentar Distruge zidul indiferenței , material video realizat de ANITP, care aduce în atenție problematica traficului de persoane în scopul expoatării sexuale, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate riscurile plecării fără învoire din unitatea de protecție, consecințele pe termen lung a adoptării unui comportament deviant.

Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor doua instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, comisie ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017.

În perioada iunie-august 2019, în cadrul aceleiași campanii, copiii și tinerii care beneficiază de o măsură de protecție la centrele de plasament din Botoșani, Dorohoi și Pomârla, precum și elevi ai unor unități de învățământ de pe raza județului  au participat la activități  similare, activități care vor continua și în cursul anului școlar viitor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA