14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Campanie de prevenire a bullying-ului și violenței în școli desfășurată de polițiști

Vineri, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități de prevenire a bullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar, cu elevii Școlii Gimnaziale Cristinești.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu organizația non-guvernamentală ”Round Table” 20 Botoșani, în cadrul Campaniei locale de prevenire și combaterea violenței în unitățile de învățământ ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”, destinată elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Elevii prezenți la activități au primit informații despre formele de manifestare a bullying-ului, consecințele acestuia, atât pentru autor cât și pentru victimă și respectiv comportamentul de urmat în situația în care minorii sunt victimizați prin agresivitate de acest tip.

De asemenea, cu sprijinul conducerii unității de învățământ au fost identificați elevi cărora reprezentanții ”Round Table” 20 Botoșani le-au oferit rechizite necesare orelor de curs.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua astfel de activități și în alte unități de învățământ din mediul rural.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA