-1.7 C
Botoșani
luni, 6 februarie 2023

Cameră de Comerț bilaterală între România și Ungaria

Autorităţile din România şi Ungaria şi-au propus să demareze procedurile pentru înfiinţarea unei Camere de comerţ bilaterale, se arată într-un comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, remis, miercuri, Agerpres.

Ministrul român de resort, Constantin-Daniel Cadariu, a primit marţi vizita ministrului Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria, Peter Szijjarto, cu prilejul căreia a fost analizat stadiul relaţiilor bilaterale în domeniile comerţului, investiţiilor, turismului şi antreprenoriatului.

În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au reliefat importanţa relaţiei româno-ungare din perspectiva dialogului politico-diplomatic şi a cooperării în domeniul economic, fiecare dintre cele două state fiind pentru celălalt unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali.

„Ne propunem să demarăm, la nivel de minister, procedurile necesare pentru materializarea, în cel mai scurt timp posibil, a Camerei de comerţ bilaterale, un instrument esenţial pentru a stimula investiţiile reciproce, dar şi pentru a intensifica comerţul bilateral, în condiţii de balanţă comercială echilibrată. Mai mult, în acest fel, vom putea transmite un mesaj comun companiilor noastre, în ideea de a participa împreună la viitoarele proiecte de reconstrucţie a Ucrainei”, a declarat Cadariu.

Citește mai mult pe G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORA