8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Cade un mit. Vegetarienii sunt mai bolnavi decât cei care consumă carne

 

News Daca multi considera ca o dieta vegetariana este mult mai sanatoasa decat una bogata in carne, iata ca acest mit a fost infirmat de un studiu recent. Acesta a ajuns la concluzia ca vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat persoanele care consuma carne.

Studiul a fost realizat de catre Universitatea de medicina din Graz, Austria, el fiind efectuat pe 1.320 de subiecti, potrivit The Independent.
Studiul a constatat ca dieta vegetariana, ce este caracterizata printr-un consum scazut de grasimisi colesterol, ca urmare a unui aport de fructe,legume si produse din cereale integrale, pare sa sprijine riscul de cancer, alergii si probleme desanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea.

Studiul a folosit datele de la Austrian Health Interviews Survey, care au examinat obiceiurile alimentare si diferentele stilului de viata dintre cei care consuma carne si vegetarieni.
Cei 1.320 de subiecti au fost impartiti dupa varste, sex si statutul lor social. Grupul a inclus 330 de vegetarieni, 330 de persoane care consuma carne, dar si o multime de fructe si legume, 300 care mananca normal, dar mai putina carne si 330 care au o dieta mai bogata in carne.

Citeşte mai mult pe Obiectiv.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA