22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Cabinetul stomatologic din urgente, închis pe timp de noapte şi în weekend din cauza deficitului de medici stomatologi

stomatologie

Situatie grava in Unitatea de Primiri Urgente Botosani, unde cabinetul stomatologic este inchis pe timp de noapte si in zilele de sambata si duminica, din cauza deficitului de medici stomatologi.

In prezent, in acest cabinet lucreaza doi medici stomatologi care trateaza pacienti din tot judetul Botosani. Programul de lucru este de dimineata de la ora 07:00 pana seara la ora 21:00. Cum nu mai exista alt medic, in timpul noptii nu are cine sa vina la program.

Cazurile grave care ajung noaptea in urgenta si au nevoie de astfel de investigatii sunt directionate catre sectia ORL, iar pacientii cu afectiuni dentare usoare asteapta pana dimineata.

„In prezent suntem doi medici, in doua ture, o tura este de la 07:00 pana la 14:00, iar cealalta de la 14:00 la 21:00. Dupa ora 21:00, cazurile mai grele le preia ORL-ul, iar cazurile de dureri de dinti nimeni.Este o situatie de disconfort a populatiei pentur ca nu exista alta solutie. Poate sa ajunga la Suceava sau la Iasi, dar la Botosani nu”, a declarat Artur Fichman, medic stomatolog UPU.

Din acest motiv sefii spitalului au facut demersuri la minister pentru deblocarea a doua posturi de stomatologi in urgenta.

„Ne-ar trebui inca doi stomatologi pentru a asigura si urgentele din timpul noptii prin garzi.In acest sens am facut demersuri a conducerea spitalului  care a trimis mai departe catre Minister si asteptam un raspuns favorabil”, a spus Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

In medie, pe tura la cabinetul stomatologic din Unitatea de Primiri Urgente sunt si cate 15 pacienti.

stomatologie1 upu spital

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA