C. Flutur: “Avem o problemă mare, sunt locuri de muncă disponibile şi nu avem oameni care să se angajeze”

0
587

catalin-flutur

Instituţiile publice şi agenţii economici din municipiu se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte ocuparea locurilor de muncă disponibile.  Asta susţine Cătălin Flutur, preşedintele PNL Botoşani şi totodată primarul municipiului Botoşani.

Una dintre explicaţii a dat-o tot el şi anume salariile foarte mici care se oferă.

“Orice sondaj de opinie facem noi sau colegii de la PSD, pe primul loc la doleanţele cetăţenilor este lipsa locurilor de muncă. În momentul în care se scot posturi la concurs, nu vine nimeni. Sunt 700 şi ceva de şomeri oficial în Botoşani şi 600 şi ceva de locuri de muncă. Noi organizăm zeci de concursuri la care nu vine nimeni. Un economist, un jurist, un arhitect sau un inginer de diverse specialităţi, dacă vrea să se angajeze la primăria Botoşani, salariul de consilier debutant sau consilier asistent este de 1294 lei ceea ce înseamnă în jur de 900 de lei în mână. Este un început. Noi avem o problemă mare, sunt locuri disponibile şi nu avem oameni care să se angajeze. Aceleaşi probleme le au şi agenţii economici care au nevoie de la 2 la 100 de angajaţi”, a declarat Cătălin Flutur.

Cât priveşte creşterea salariilor, propunere venită din zona PSD, liderul liberal spune că nu poate fi luată în calcul deoarece se încalcă legea.

“Este o perioadă a grevelor, a solicitărilor către guvern. Acest guvern este demonizat în momentul de faţă, ni se explică că ceea ce fac, nu fac bune, cu toate că BERD-ul a schimbat încadrarea României în ce priveşte creşterea economică de la 4% la 4,8%. Nu pot să înţeleg de ce mare parte a liderilor de sindicate, liderii de sindicat plătiţi relativ bine, salarii care depăşesc 5000, 6000, 7000 de euro, susţin acţiuni de protest şi solicitări de creşteri salariale împotriva legii. Legea responsabilităţii fiscale spune că cu 120 de zile înainte de alegeri să nu se întâmple nimic pentru că ar însemna un fel de mită electorală. Parlamentul a intrat în acest joc. Se încearcă implicarea actorilor din diverse sindicate, acum este momentul, avem o majoritate parlamentară şi indiferent ce se întâmplă vor face varză bugetul României pe următorii ani”, a adăugat preşedintele PNL Botoşani.