2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Bursa locurilor de muncă la Penitenciarul Botoşani. 11 agenţi economici îşi caută muncitori după gratii

penitenciar bursa locurilor de munca (5)

Zeci de detinuti din Penitenciarul Botosani au participat, astazi, la Bursa Locurilor de Munca. 40 de detinuti au stat de vorba cu agentii economici si aflat ce posibilitati au sa se angajeze atunci cand vor iesi din unitatea de detentie.

„Primul pas este sa ies in inchisoare si apoi o sa-mi caut un loc de munca. Imi doresc sa lucrez in domeniul in care am activat inainte sa ajung in penitenciar. Am fost jurist. Am invatat din greseli si nu vreau sa mai ajung aici niciodata”, a spus un deţinut încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

In total au fost 11 agenti economici din Botosani. Acestia au cautat muncitori in constructii, comert sau servicii. „As vrea sa angajez doi tamplari. Avem nevoie de oameni cu experienta si aici sunt astfel de persoane pentru ca ei fac in penitenciar cursuri in domeniu si am lucrat si in trecut cu detinuti care au scapat de inchisoare”, a declarat Corneliu Balasanu, agent economic.

„Actiunea de astazi se adreseaza persoanelor condamnate cu domiciliul in judetul  Botosani si speram ca prin aceasta dorim sa cream situatii reale de angajare”, a declarat Anna Maria Rotariu, purtator de cuvant Penitenciarul Botosani

Bursa locurilor de munca a fost organizata in colaborare cu Agentia Judeteana de Somaj.

penitenciar bursa locurilor de munca (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA