1.8 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Bunurile firmei un fost viceprimar au fost scoase la vânzare de Fisc

Administraţia Finanţelor Publice Botoşani a scos la vânzare bunurile unei firme care a aparţinut unui fost viceprimar al municipiului. Este vorba de un ansamblu de bunuri mobile şi imobile care au fost scoase la vânzare cu preţul de 140.838 lei + TVA(31.491 euro + TVA).

Firma HIT-AG SRL a activat pe piaţa construcţiilor din Botoşani timp de mai mulţi ani. În perioada 2003-2007, fostul viceprimar Cătălin Alexa a ocupat funcţia de director tehnic la această firmă şi în acelaşi timp a fost acţionar. Acesta a renunţat la funcţia de director tehnic după care a renunţat şi la calitatea de acţionar deoarece a fost ales viceprimar al municipiului. În ultimii ani, cifra de afaceri a firmei HIT-AG a scăzut considerabil şi a acumulat datorii către bugetul statului. Administraţia Finanţelor Publice Botoşani a trecut la executare silită şi a scos la vânzare o clădire tip hală industrială, un pod rulant, o rigolă carosabilă-canalizare ape pluviale, o platformă betonată cu suprafaţa de 462,74 mp plus o altă platformă betonată de 1036,09 mp. Iniţial, bunurile au fost scoase la licitaţie cu preţul de 278.526 lei + TVA. Nefiind cumpărători, valoarea a scăzut la 140.838 lei + TVA.

„Eu nu mai am nicio legătură cu firma din momentul în care am preluat funcţia de viceprimar. Am fost acţionar şi director la această firmă dar când am preluat funcţia de viceprimar, m-am retras de la firmă. Din câte ştiu, firma este în procedură de faliment. Nu au mai fost lucrări. A fost şi o ţeapă de vreo trei miliarde. S-au acumulat datorii şi s-a ajuns în sitaţia asta”, ne-a spus Cătălin Alexa.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA