14.2 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Buluc la Bursa Locurilor de Muncă. Sute de şomeri şi-au căutat un job dar puţini şi-au găsit GALERIE FOTO

bursa locurilor de munca (1)

Botosanenii au luat cu asalt Bursa locurilor de munca, organizata astazi, la mall-ul din municipiu. Peste 650 de botosaneni au trecut pe la stand-urile celor 57 de agenti economici pentru a studia oferta. Doar 7 la suta din numarul participantilor la bursa au fost angajati pe loc, iar 40 la suta dintre participanti au fost selectati de angajatori pentru ocuparea unui loc de munca.

Angajatorii au pus la dispozitie peste 900 de joburi,  respectiv 884 pentru persoane cu studii medii, iar 25 pentru cele cu studii superioare. Locurile de munca oferite au fost in domeniul confectiilor, constructiilor, comert, dar si industria alimentara, domeniul agricol si servicii. S-au cautat si agenti in vanzari, ingineri sau economisti.

Doar 47 dintre someri au avut noroc la bursa si au primit vestea mult asteptata de la angajator. Acestia au fost incadrati in domeniul agricol, ca mecanic agricol, mecanic utilaj, municitor necalificat in agricultura, si  constructii, in meseria de zidar, mozaicar, lacatus mecanic, instalator apa canal, muncitor necalificat. Alti 278 de someri au fost selectati in vederea incadrarii in munca.

„In cadrul acestui eveniment, elevi din clasele terminale insotiti de profesori au beneficiat de consiliere si orientare in cariera, iar tinerii antreprenori interesati sa demareze o afacere au beneficiat de consultanta gratuita pentru a accesa Programul Start Up Nation. Consideram ca obiectivul principal  al aceste actiuni si-a atins scopul in sensul ca s-a facilitat  contactul direct dintre angajatori si viitorii angajati soldat cu incheierea contractelor de munca si selectii pentru participare la probele de lucru”, a spus Teodor Dimitru, director executiv AJOFM Botosani.

La Bursa locurilor de munca din municipiul Botosani au participat si agenti economici din Radauti Bucovina, Dej sau Iasi. O actiune similara a avut loc si la Hiliseu Horia unde au participat cinci agenti economici, 80 de someri, 23 dintre acestia fiind selectati in vederea ocuparii unui loc de munca.

bursa locurilor de munca (12) bursa locurilor de munca (11) bursa locurilor de munca (10) bursa locurilor de munca (9) bursa locurilor de munca (8) bursa locurilor de munca (7) bursa locurilor de munca (6) bursa locurilor de munca (5) bursa locurilor de munca (4) bursa locurilor de munca (3) bursa locurilor de munca (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA