0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Bugetul municipiului Botoșani în 2023: 66% funcționare și doar 33% dezvoltare

Executivul primăriei a finalizat proiectul de buget pentru 2023 iar mâine va fi supus spre aprobare în ședința de Consiliu Local. Și în acest an, cheltuielile de fincționare sunt mult mai mari decât cele pentru dezvoltarea municipiului.

În acest an, Primăria municipiului Botoșani are un buget de aproximativ 360 de milioane de lei din care două treimi reprezintă cheltuielile cu salariile angajaților, plata utilităților și alte cheltuieli incluse la capitolul funcționare.

“Secțiunea de dezvoltare și secțiunea de funcționare sunt în cuantum de 121 milioane lei, respective 238 milioane lei. 33% și respectiv 66%. Am avut încasări mai mari la taxe și impozite locale, bugetele sunt în creștere de la an la an, cum este și firesc. Față de anul trecut avem o creștere de 20 milioane lei. Cea mai importantă sursă de venit a municipiului Botoșani este reprezentată în continuare de cotele defalcate din impozitul pe venit. Suma preconizată pentru anul acesta este de 113 milioane lei. Este un buget care pune accent pe asfaltarea străzilor și pe învățământ. Vom vedea rezultate spectaculoase anul acesta. Bugetul este insuficient pe partea de dezvoltare, mi-aș fi dorit sume mai consistente. Auzeam discuții despre bugetele sectoarelor din București care se ridică la suma de 2 miliarde de lei. Noi avem 300 de milioane lei din care 66% este partea de funcționare”, a spus Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA