24.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Bugetul Consiliului Judeţean va fi direcţionat către investiţiile în drumuri

Costica Macaleti (1)

Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, şi-a fixat ca principal obiectiv în acest mandat reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene. El a anunţat că în acest an, cei mai mulţi bani pentru investiţii vor ajunge la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, la sfârşitul acestei luni va exista o schiţă de buget iar în februarie ar putea fi supus spre aprobare. Cert este că în primul rând se vor asigura cheltuielile de funcţionare atât la Consiliul Judeţean cât şi la instituţiile subordonate după care banii pentru investiţii vor fi dirijaţi către drumurile judeţene,

„Sper ca la şedinţa ordinară a lunii ianuarie să avem o primă schiţă de buget. Vom asigura tot ceea ce înseamnă funcţionarea Consiliului Judeţean şi a unităţilor cu care noi avem relaţii financiare. Diferenţele de bani, absolut toate, le vom pune într-un cont de rezervă şi le vom folosi la drumuri judeţene. Drumurile judeţene sunt într-o stare foarte proastă. Avem câteva lucrări prinse în partea de investiţii. La partea de întreţinere sper să prindem suprafeţe mai mari de covor asfaltic. S-a constatat că este mai sănătos covorul asfaltic decât plombarea”, a declarat Costică Macaleţi.

În afara lucrărilor care se vor efectua pe drumurile judeţene, preşedintele CJ Botoşani mai vrea să achiziţioneze utilaje pe care angajaţii DJDP să le folosească atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă.

„Vrem să achiziţionăm două tractoare de capacitate mare pentru DJDP, care să aibă lamă în faţă şi cositoare pentru curăţarea vegetaţiei de pe marginea drumului. De asemenea, vom mai achiziţiona un unimog multifuncţional, are vreo 14 accesori. Îl vom folosi la partea de deszăpeziri dar şi pe timpul verii la întreţinerea drumurilor judeţene”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA