2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Bugetul celui mai mare spital din Botoşani, făcut praf de beţivi şi bătăuşi

spital pacient batut

Reprezentantii celui mai mare spital din judetul Botosani sustin ca betivii si batausii baga unitatea medicala in gaura  financiara.
Dupa ce au fost pusi pe picioare de  medici, indivizii au plecat acasa si nu au platit  niciun leu pentru serviciile medicale de  care au beneficiat. Si s-au cheltuit sume uriase  pentru tratarea lor.

„Sumele sunt foarte greu de recuperat pentru ca majoritatea dintre acesti pacienti nu au surse de venit si nici anumite bunuri care pot fi executate ceea ce duce la o pierdere financiara a spitalului, sume importante care ar putea fi folosite pentru tratarea altor pacienti”, a spus Petre Radauceanu, medic sef  UPU.

Si astfel, reprezentantii spitalului  cauta sa recupereze sumele colosale la  tribunal. La momentul actual, este vorba de peste 22 de miliarde de lei  vechi. Sunt peste 800 de procese la Tribunal cu acesti indivizi.

iliutaspital

„Recuperarea acestor sume de la cei vinovati se face cu foarte mare dificultate. Spitalul are in acest moment de incasat peste 22 de miliarde de lei vechi de la aceste categorii de oameni si acest lucru se poate face numai dupa obtinerea titlului executoriu, adica dupa un proces si dupa investirea sentintei cu titlu executoriu. Dupa ce se intampla aceste lucruri constati ca cel care trebuie sa plateasca este in inchisoare, ori este plecat in Spania sau prin Italia si astfel rata de recuperare este extrem de redusa”, a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul  Judetean de Urgenta.
Din 22 de miliarde lei vechi, sefii spitalului au recuperat 1.200 de lei. Este cazul unei persoane care zilele trecute a venit si a platit cheltuielile de spitalizare. Dar, este singurul care a procedat corect in ultimii ani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA