Bucătăria, spălătoria şi acoperişul ambulatoriului sunt priorităţile conducerii Spitalului Judeţean

0
478

spitalul judetean Botosani

În ultimii ani s-au investit zeci de milioane de euro în spitalele din municipiul Botoşani. În mare parte, investiţiile începute în urmă cu trei-patru ani s-au finalizat iar conducerea Spitalului Judeţean se gândeşte la noi lucrări.

În perioada imediat următoare se vor finaliza lucrările la Spitalul Judeţean iar la Maternitate acestea vor continua câteva luni deoarece acolo se înlocuieşte acoperişul şi se face reabilitarea termică.

„La Maternitate au început lucrările de reabilitare termică şi respectiv de reabilitare a şarpantei ceea ce va permite un aspect frumos precum confortul termic care va conduce la reducerea cheltuielilor cu energia şi în acelaşi timp la confortul pacienţilor. La Spitalul Judeţean, celor două proiecte cu finanţare europeană sunt finalizate. Se mai lucrează la al treilea proiect. Avem de adus centrala de tratare a aerului care va asigura condiţionarea aerului în blocul operator. În această lună se va termina proiectul şi vom beneficia de confortul cuvenit după patru ani de reabilitare”, a precizat Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

Conducerea celei mai mari unităţi medicale din Botoşani deja se gândeşte la noi investiţii şi vrea să acceseze fonduri pentru modernizarea bucătăriei şi spălătoriei de la Mavromati.

„Avem proiecte multe dar ele presupun finanţare de la Ministerul Sănătăţii în procent de 97% şi 3% finanţare de la Consiliul Judeţean. Un proiect care a fost lansat deja către minister este reabilitarea bucătăriei şi spălătoriei de la Mavromati. Sunt vechi şi trebuie modernizate. De asemenea, vrem să refacem acoperişul ambulatoriului. Acestea sunt proiecte prioritare. Avem şi alte proiecte dar nu sperăm că vom avea atâţia bani pentru a rezolva toate problemele”, adăugat Viorel Iliuţă.