27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

BRILLIANT TAEKWONDO – 9 ani de performanță în sportul botoșănean: “Depășim 1000 de medalii” / FOTO&VIDEO

Clubul Brilliant Taekwondo Botoșani a împlinit astăzi 9 ani de la înființare, 9 ani în care sportivii botoșăneni au obținut peste 1000 de medalii la competițiile naționale. Cei 9 ani de existență au fost sărbătoriți în sala de antrenament printr-o competiție la care au participat peste 100 de sportivii.

Povestea Brilliant Taekwondo Sporting Club a început pe 27 noiembrie 2012 când s-au făcut primii pași pentru înființarea clubului. Un an mai târziu, tot pe 27 noiembrie, clubul Brilliant Taekwondo și-a început oficial activitatea.

“Am început în urmă cu nouă ani. În prima zi am fost cinci sportivi la antrenament. Doi sportivi au mai făcut taekwondo la fostul club și au revenit după o pauză de aproximativ doi ani, plus trei începători. De acolo a început povestea Brilliant Taekwondo iar la un moment dat aveam peste 200 de sportivi activi. Astăzi avem undeva la 150 de sportivi”, își amintește Denis Matei, președinte și antrenor Brilliant Taekwondo Botoșani.

În momentul de față, clubul Brilliant Taekwondo are secții în Botoșani, Dumvrăveni, Săveni și Bucecea.

“A fost foarte greu în cei doi ani de pandemie”

Cea mai grea perioadă pentru clubul botoșănean a fost în pandemie. S-au impus multe restricții, au fost puține competiții dar activitatea a continuat iar Brilliant Taekwondo a rămas în top la nivel național.

“Pandemia ne-a dat puțin peste cap dar ușor, ușor ne-am redresat. Am avut cadrul legislativ și am putut să facem antrenamente cu sportivii de performanță. În schimb, cei care erau la inițiere nu au putut face. A fost foarte greu în cei doi ani de pandemie, nu prea am avut competiții, nu am avut competiții test, nu am putut să ieșim în străinătate și să ne menținem nivelul. S-au organizat Campionatul Național și Cupa României, am dominat naționalele dar nu am putut să ieșim la Europene și Mondiale”, a mai spus Denis Matei.

Peste 1000 de medalii cucerite în 9 ani

Brilliant Taekwondo Botoșani are în palmares peste 1000 de medalii cucerite iar reprezentanții clubului spun că vor să treacă la un nivel superior și să aibă sportivi pe podium la competițiile europene și mondiale.

“Nu am făcut un calcul dar an de an suntem pe podium în clasamentul cluburilor, la Campionatul Național. Anul acesta, am dominat toate categoriile de vârstă în afară de seniori. Am luat locul întâi. Avantajul este că avem sprijinul Clubului Sportiv Botoșani. Eu  sunt convins că depășim 1000 de medalii în cei nouă ani iar trofee cred că avem peste 150. În perioada de pandemie atacam calificările la Jocurile Olimpice și Campionatul European, aveam o generație foarte bună. Din păcate, nu s-a putut fructifica. Și acum avem o generație bună care a trecut de la cadeți la juniori iar vitorul sună bine. De asemenea, avem câțiva sportivi începători cu mare potențial. Viitorul sună bine”, a precizat Denis Matei care de anul viitor va reveni în competiții:

“Anul acesta nu am luptat în competiții dar de anul viitor, mai ales cu noua schimbare de regulament, revin la luptă. Nu mă opresc. Trebuie să fiu un exemplu pentru sportivi și cât timp mă țin picioarele, nu dau înapoi”.

Medalii și diplome la aniversarea clubului

Cei 9 ani de existență au fost sărbătoriți printr-o competiție la care au participat peste 100 de sportivi iar la final toți au primit diplome și medalii. De asemenea, au fost premiați cei mai buni sportivi ai clubului în 2022, sportivi medaliați la Campionatul Național.

“De vreo câțiva ani, organizăm de ziua clubului o competiție. Acesta este cel mai bun cadru pentru a sărbători ziua clubului. Adunăm sportivii de la toate secțiile. Are și un rol de socializare, se cunosc între ei, noi putem observa care sunt vârfurile din cadrul clubului. Ne putem face o selecție foarte bună pentru următoarele competiții. Pentru că este o competiție amicală, fiecare trebuie să fie câștigător. Le-am pregătit și premii. Medaliile sunt foarte frumoase și vor rămâne o amintire. De asemenea, premiem TOP 5 cei mai buni sportivi din cadrul clubului”, a completat președintele clubului Brilliant Taekwondo Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA