Botoşaniul rămâne două zile fără apă

0
1517

aparobinet

SC Nova Apaserv SA Botoșani anunță oprirea sistemului de alimentare cu apă pe traseul Bucecea – Dorohoi – Botoșani – Flămânzi, în perioada 17-19 iunie 2016,  în vederea executării de către S.C. Victor Construct S.R.L. a lucrărilor de montaj a vanelor în cadrul contractului “Îmbunătăţirea STAP Cătămărăşti şi Bucecea”.

Furnizarea apei va fi oprită în ziua de vineri, 17 iunie 2016 ora 20.00, iar repunerea în funcțiune a sistemului va începe în ziua de duminică, 19 iunie 2016, ora 06.00.

Oprirea sistemul de alimentare cu apă va afecta municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Bucecea, Flămânzi, precum și comunele Băluşeni, Brăeşti, Broscăuţi, Copălău, Cristeşti, Curteşti, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiţi, Stăuceni, Unţeni, Văculeşti, Vlădeni.

Având în vedere că umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, informăm consumatorii că reluarea furnizării apei va fi resimțită diferențiat de către aceștia funcţie de locul de consum, întregul sistem urmând a intra în parametrii normali de funcționare abia în cursul zilelor  de duminică şi luni.

Menționăm de asemenea că, din cauza întreruperii totale a funcționării sistemului de alimentare  precum și vechimii unor conducte de aducțiune/distribuție, este posibil ca temporar, și în unele zone, cu toate manevrele de purjare efectuate, turbiditatea (lipsa de transparenţă a apei) să înregistreze valori peste limitele normale.

Pentru evitarea efectelor negative cauzate de lipsa apei, rugăm consumatorii să-şi constituie rezervele de apă necesare.