0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Botoşaniul produce tone de alimente dar în rafturile magazinelor din municipiu găsim carne, lapte, fructe sau legume din import. Doar o mică parte din produsele realizate în Botoşani se găsesc la vânzare în municipiu

carrefour produse (1)

Botoşaniul este un judeţ preponderent agricol. Nu există mari companii care să producă maşini sau telefoane dar în schimb, sunt câţiva producători importanţi pe piaţa de lactate, preparate din carne şi panificaţie. Cu toate acestea, ponderea produselor fabricate în Botoşani, în magazinele din municipiu, este foarte mică raportat la marfa existentă spre comercializare.

 

Omul de afaceri Ionel Roşu, patronul Admir, spune că alege produsele fabricate în Botoşani în cazul în care preţul şi calitatea sunt similare. El colaborează cu marii producători din judeţ cum ar fi Five Cotinents, Dolly Com sau Casa Pâini. În ceea ce îi priveşte pe producătorii mai mici, aceştia reuşesc să intre greu pe piaţă deoarece nu pot asigura cantitatea solicită de reţelele de magazine.

„Prima dată cuantific care produse îmi aduc profit şi care nu îmi aduc profit. Din produsele care nu îmi aduc profit, jumătatea din vânzarea mea o reprezintă ţigările. Anul trecut am avut vânzări de 13 milioane de lei. Vreo 7 milioane a însemnat vânzarea de ţigări iar la diferenţă mică au fost produsele de import. M-aş bucura să am un procent corespunzător de produse româneşti. Sufăr de patriotism local. La condiţii egale, aleg furnizorul botoşănean. Banii să rămână în judeţ iar angajaţii furnizorului să-şi facă cumpărăturile şi de la Admir. Din păcate, producem foarte puţin în ţară, nu doar în Botoşani. Prefer produsele Five Cotinents, Dolly Com, Casa Pâini. Din păcate producem foarte puţin în judeţul Botoşani”, a spus Ionel Roşu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA