8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Botoșaniul nu contează pentru Dragnea și gașca din Teleorman

Senatorul Doina Federovici și deputatul Mihaela Huncă au fost propuse pentru funcțiile de ministru al MAI și respectiv Educație. Deși se aflau pe liste, cele două nu au avut nicio șansă, semn că Botoșaniul nu prea contează pentru Dragnea și gașca lui din Teleorman.

În ultimele două decenii, Filiala PSD Botoșani a fost pe primele locuri în țară la procentele obținute, indiferent că au fost alegeri locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale. Cu toate acestea, PSD Botoșani nu a reușit să-și impună niciodată un ministru, fie că a fost Guvernul Năstase, Ponta, Grindeanu, Tudose sau acum Dăncilă. De fiecare dată, Botoșaniul a fost județul care a dat PSD-ului enorm de multe voturi și nu a primit decât ajutoare sociale și niște sume care să permită achitarea salariilor prin primării și instituții.

În această săptămână, s-au vehiculat numele a două botoșănence pentru două ministere importante. Doina Federovici la Ministerul Afacerilor Interne și Mihaela Huncă la Ministerul Educației. Au fost doar două nume pe o listă ca să pară că există o mare preocupare în Partidul Social Democrat de a desemna cei mai buni oameni. Dragnea și gașca lui din Teleorman aveau deja stabilită lista de miniștri. Carmen Dan a rămas ministrul de Interne. Nici nu se putea altfel pentru că este protejata lui Dragnea și vine de la Teleorman, la fel ca Viorica Dăncilă. Nu a demonstrat nimic de când conduce Ministerul Afacerilor Interne dar o recomandă faptul că este din Teleorman.

Nici deputatul Mihaela Huncă nu a avut nicio șansă. La Educație a fost propus suceveanul Valentin Popa, profesor universitar doctor inginer. El a fost susținut de către Dragnea iar Ecaterina Andronescu, Mihaela Huncă sau Liviu Pop nu au avut nicio șansă.

Asta înseamnă că oamenii din Filiala PSD Botoșani nu au curajul să bată cu pumnul în masa lui Dragnea și să ceară. Sunt șapte parlamentari și ar trebui să fie o forță, au obținut un rezultat incredibil în urmă cu un an și ceva și au fost printre primele filiale PSD din țară. În frunte, cu președintele Doina Federovici, parlamentarii PSD trebuiau să-i ceară lui Dragnea un post de ministru, secretari de stat și fonduri cât mai multe pentru județul Botoșani. Ei s-au mulțumit cu ce li se dă și nu au avut puterea de a se impune în fața unor indivizi cu probleme penale care taie și spânzură în PSD și în România.

Din păcate, aceeași problemă au avut-o în trecut și fostele conduceri ale PSD, PNL și PDL Botoșani. Expresia „capul plecat sabia nu-l taie” se potrivește foarte bine politicienilor botoșăneni care nu au curajul de a se lupta în interiorul partidelor cu unii care nu sunt cu nimic mai capabili. Avem la Botoșani oameni mai pregătiți decât mulți dintre cei promovați de partide în guvernele de după 1990 dar nu au avut posibilitatea să demonstreze. Să fi avut cel puțin doi-trei miniștri în ultimul deceniu, mult mai mulți bani ar fi venit în județul Botoșani iar acum nu mai vorbeam de drumuri naționale pietruite sau de pământ, de școli cu wc-uri în curte și de un grad ridicat de sărăcie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA