29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Botoşănenii sunt reticenţi vis-a-vis de proiectele primăriei de reabilitare termică a blocurilor

blocuri920

Interesul botoşănenilor pentru proiectele privind reabilitarea termică a blocurilor este foarte scăzut. Mulţi au preferat să-şi izoleze termic locuinţiei, pe cont propriu. Reprezentanţii primăriei spun că sunt bani dar interesul botoşănenilor este foarte scăzut.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că în strategia de dezvoltare a prins reabilitarea termică a 10.000 de apartamente din municipiul Botoşani numai că va fi destul de dificil.

„La sârşitul acestei luni se vor finaliza licitaţiile pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor. Cel târziu în luna iunie va începe reabilitarea termică a celor cinci blocuri. Două sunt în strada Cuza Vodă iar celelalte sunt în zona Împărat Traian şi Săvenilor. Aşteptăm cât mai mulţi cetăţeni să se îndrepte către asociaţiile de proprietari şi să verifice de ce nu au ajuns aceste documentaţii la noi pentru că vin într-un ritm foarte încet. Doar prelucrearea documentaţiei durează patru-cinci luni până la depunere. Dacă mai întârziem cu depunerea documentelor de către asociaţiile de proprietari, ajungem la şapte-opt luni până finalizăm un astfel de dosar. Vrem să externalizăm această activitate către o firmă privată în aşa fel încât să se poată aborda simultan mai multe proiecte. Avem doar doi oameni care lucrează la asemenea proiecte şi nu putem deschide mai multe fronturi. În strategia de dezvoltare noi ne-am propus reabilitarea termică la 10.000 de apartamente. Prioritare sunt zonele cu vizibilitate maximă pentru a da o estetică urbană a oraşului. Pe lângă eficienţa energetică, ne interesează şi modul cum arată oraşul. Deocadată fondurile sunt mult mai multe comparativ cu cererile pe care le avem în prezent. Am avut scări de bloc care au stat luni de zile în semnătura unui singur vecin”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA