1.6 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

Botoşănenii plecaţi în străinătate se întorc acasă pentru a se opera sau pentru a-şi trata afecţiunile de care suferă

medici americani (12)

In timp ce multi  aleg drumul strainatatii pentru tratamentele medicale, cei care muncesc peste hotare vin acasa pentru a-si rezolva problemele de sanatate. Numai la Spitalul Judetean din Botosani, din iulie si pana acum mai multe persoane care muncesc in Belgia, Spania sau Italia au venit si au platit ca sa se opereze.

 

Cea mai scumpa interventie chirurgicala efectuata s-a ridicat la 1.200 de lei. A fost vorba de un colecist operat de medicul chirurg, Silvia Tighiliu.

„Din vara si pana acum au fost pacienti din Spania, din Italia, din Belgia, care au venit sa se opereze acasa. Avem conditii in spital cat de cat omenesti, nu este luxul de pe lume, dar vin sa se opereze acasa de hernii, colecist laparoscopic, varice si in conditiile in care acolo ar fi dat zeci de mii de euro la noi un varice a costat 700  de lei, un colecist 1.200 de lei”, a spus Silvia Tighiliu, medic sef sectia de chirurgie.

Chirurgii sustin ca interventiile cu plata reprezinta un aspect benefic pentru unitatea medicala, care astfel aduna venituri proprii din operatii cu plata.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA