1.6 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Botosanenii ocolesc medicii de familie şi preferă să meargă la spital! Doar 30% din oamenii care vin la UPU sunt urgenţe reale

News Ca sa nu mai plateasca consultatii la medicul de familie, mii de oamenii din judetul Botosani suna la ambulanta atunci cand au dureri sau vin direct in camera de garda. Indiferent de afectiuni, pacientii prefera sa se prezinte la Unitatea de Primire a Urgentelor. Ei stiu ca aici sunt tratati la timp si pe gratis.

Datele arata ca mai mult de jumatate dintre oamenii care ajung pe mainile medicilor din UPU nu sunt urgente reale. De la inceputul anului si pana in prezent, peste 6.200 de botosaneni au ajuns in camera de garda de la Unitatea de Primire Urgente. Toti au fost investigati si au primit ingrijirile necesare, chiar daca analizele au aratat ca multi dintre acestia nu erau cazuri de urgenta.

"O medie cam de 30-31 la suta din totalul de prezentari sunt urgente reale, in rest sunt persoane, majoritatea fara posibilitati financiare si fara asigurari de sanatate si noi trebuie sa consultam orice pacient care se prezinta in serviciul nostru deoarece altfel nu putem sti daca este o urgenta reala sau nu", a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

In anul 2013, peste 55.000 de botosaneni au fost tratati in Unitatea de Primire Urgente. De la an la an numarul este in crestere, ceea ce inseamna ca tot mai multi oameni din judet evita medicul de familie atunci cand au probleme de sanatate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

113 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA