1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Botoşănenii au luat cu asalt cabinetele medicilor americani FOTO

medici americani la Botosani (1)

Sute de copii si adulti din judetul Botosani s-au prezentat, duminica, luni si marti la sectia de Pediatrie sau la Mavromati, in functie de afectiunile pe care le au si au asteptat sa fie tratati de medicii si asistentii veniti de peste ocean.

La pediatrie, de exemplu, zeci de persoane inscrise pe lista se aflau la intrarea din sectia de chirurgie si asteptau astazi sa intre in sala de operatie, in mainile medicului Mark.

„Vad tot mai multi oameni care au nevoie de interventii chirurgicale si mai ales pe chirurgie plastica si ORL. Ei vin aici in clinica, eu ii vad si ii bag direct in operatie pentru a-i ajutat atat cat pot. Trebuie sa facem cat mai mult”, a declarat Mark Hechler, plastician.
Alti copii insotiti de mamici au primit consultatii si tratament de la medicul George.
De altfel, medicii veniti din America au spus ca sistemul medical din Botosani a progresat foarte mult si populatia nu este mai bolnava decat in state.
„Progrestul este foarte mare de la un an la altul.  Spitalul de copii de aici are imbuntatiri vizibile si e diferit fata de cum l-am vazut prima data, acum vreo 10 ani. Aici mi-am facut si prieteni si suntem in colaborare stransa cu medicii din Botosani”, a declarat George Harbeson, medic  America.
Pana astazi  peste 300 de copii si adulti au trecut prin  mainile medicilor de la Medical Mission.
„Cu siguranta ei au progresat pe partea de medicina, pe partea chirurgicala si noi am colaborat cu doctorii, cu anestezistii si este uimitor ce progrese am vazut in ultimii zece ani. Foarte mari progrese”, a declarat Ken Conde, directorul  Medical  Mission.

Doctorii americani fac atat controale medicale generale, cat si operatii chirurgicale, in cazul pacientilor cu leziuni de piele sau arsuri.

Procedurile ORL se fac  in sectia de pediatrie, iar operatiile generale si de ortopedie la Spitalul Judetean.
Echipa, formata din trei chirurgi, doi medici generalisti si 30 de voluntari  va ramane  la Botosani pana pe 2 octombrie.

medici americani la Botosani (2)

medici americani la Botosani (3)

medici americani la Botosani (4)

medici americani la Botosani (5)

medici americani la Botosani (6)

medici americani la Botosani (7)

medici americani la Botosani (8)

medici americani la Botosani (9)

medici americani la Botosani (10)

medici americani la Botosani (11)

medici americani la Botosani (12)

medici americani la Botosani (13)

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA