2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Botoșăneni trimiși în judecată pentru evaziune fiscal și spălare de bani. Prejudiciul este de peste 40 milioane lei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor C.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „evaziune fiscală” şi „spălarea banilor”, ambele în formă continuată, şi H.M.A., cercetată pentru complicitate la infracţiunea de „spălarea banilor” în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007-2011, C.I., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din municipiul Botoşani, a dispus evidenţierea în contabilitate a unor operaţiuni contabile succesive fictive, sustrăgându-se de la plata către bugetul consolidat al statului a sumei de 40.872.760 lei, reprezentând T.V.A.

În aceeaşi perioadă, C.I., prin înregistrări contabile neconforme, a introdus în circuitul comercial al aceleiaşi societăţi suma de 40.872.760 lei, rezultată din operaţiunile de evaziune fiscală, din care o parte a fost ridicată din bancă, cu titlu de restituire aport, iar o parte a rămas în conturile societăţii, alături de fondurile legale.

În ceea ce o priveşte pe H.M.A., s-a reţinut că, în perioada susmenţionată, având calitatea de director economic al aceleiaşi societăţi, a înlesnit inculpatului C.I. sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale legale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA