3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Botoșăneni reținuți pentru braconaj

La data de 16.03.2018, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de braconaj.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că doi bărbaţi, de 20, respectiv 49 de ani, au efectuat în perioada noiembrie 2017- martie 2018 mai multe acte de braconaj pe fondul de vânătoare din extravilanul comunei Suharău.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 4 arbalete şi 13 săgeţi cu vârf metalic, pentru care persoanele în cauză nu aveau certificat de deţinător.

De asemenea, au fost identificate două pungi cu carne şi un cap de porc mistreţ, acestea fiind predate Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de luarea unei măsuri preventive.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 4.000 de euro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA