9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Botoşăneni băgaţi în spital de muncile câmpului

upu targa1

Zeci de botosaneni au ajuns in sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta cu maini sau picioare rupte, dupa ce au fost victime ale accidentelor produse in gospodarie sau la camp.

Unii dintre acestia s-au lovit la utilajele agricole, iar altii au cazut din copaci in timp ce culegeau fructele. Au fost si cazuri in care oamenii au cazut din caruta in timp ce carau lucerna de pe camp.Toti au fost internati in sectia de ortopedie si au ramas sub ingrijire medicala. Majoritatea dintre pacienti sunt din mediul rural si au intre 65 si 80 de ani.

„Apar persoane varstnice care cad din copaci.Si la 80 de ani am avut persoane care au cazut din copaci, cu fracturi de sold si traumatisme multiple. Este perioada specifica pentru activitatile agricole, la fel accident in urma muncilor la camp, sunt cositorile mecanice, sunt caderile de pe stogurile de fan, de pe utilajele agricole, este o perioada in care abunda tipul de traumatisme date de muncile agricole”, a declarat Radu Malancea, medic sef sectia de  ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta.

Medicii se asteapta ca numarul celor care  apeleaza la serviciilor lor sa creasca, tinand cont  ca muncile agricole sunt in plina desfasurare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES











































ULTIMA ORA