0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Botoşăneanul care a stat pe nedrept într-o puşcărie din Franţa se luptă cu două ţări în instanţă. Ambasada Franţei şi-a trimis reprezentanţii la procesul de la Botoşani

tribunal murariu lucretia (3)

Marius Murariu a deschis, in urma cu jumatate de an, o noua actiune la Tribunalul Botosani si a cerut daune civile si morale statului roman si francez  pentru nedreptatea de care a avut parte in anul 2011, cand a petrecut 110 zile de carcera, desi era nevinovat.

La termenul de astăzi al procesului, au participat si reprezentanti ai Ambasadei Frantei. Acestia au solicitat lamuriri cu privire la competenta instantei din Botosani de a solutiona speta. La proces a venit mama barbatului, intrucat tânărul din Răchiţi este plecat sa lucreze in Italia.

Femeie a spus ca va lupta din rasputeri si va cauta ca baiatului ei sa i se faca dreptate si sa fie despagubit. Marius a suferit o trauma ani de zile din cauza celor indurate in inchisoarea din Franta.

tribunal murariu lucretia (8)

„Eu am nevoie sa-mi plateasca suferinta baiatului. Cat permite legea, noi nu sunt in afara legii. Amandoua state au gresit, asa ca sa plateasca,astea sunt pretentiile, suferinta lui pentru ca el, dupa patru ani si-a revenit. Baiatul acum a plecat in Italia sa lucreze. Cand lucra avea 1.200 de euro pe luna. Ganditi-va in patru ani cati bani a pierdut el. Dar nu mai pun banii, e vorba de sanatatea lui, am toate hartiile de la psiholog”, a spus Lucretia Murariu, mama tanarului.

Femeia a fost insotita la tribunal de primarul din comuna.

„Nu avem prea mult de comentat pentru ca vedem ca treburile intarzie. Statul francez trimite ambasadori, avocati care nu ne spun nimic despre acest caz, dar noi speram ca justitia ii va face dreptate acestui tanar care a fost inchis pe nedrept in Franta”, a declarat primarul comunei Rachiti, Gheorghe Iacob.

tribunal murariu lucretia (1)

Marius Murariu a fost condamnat pe nedrept in Franta, dupa ce un infractor i-a furat identitatea. A fost acuzat de comiterea unor jafuri fara a avea vreo legatura cu acestea. Tanarul din Rachiti a fost condamnat in lipsa in anul 2004, in Franta, dupa o serie de jafuri ce fusesera comise la Lille, in anul 2003. La acea vreme, Murariu locuia la Botosani, unde lucra in agricultura, si nu fusese niciodata in Franta.

In anul 2011, el a fost arestat in Romania, in baza unui mandat european de arestare, fiind transferat apoi la Lille, unde a fost inchis.

Povestea demna de un film politist a fost rezolvata in cele din urma de avocatul romanului, care a cercetat toate fisele penale si a aflat, astfel, ca infractorul Marius Murariu este un barbat de 1,63 m originar din Africa, in timp ce romanul are 1,90 m.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA