4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Botoșăneancă trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatei S.S. din mun. Botoşani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada 29.11.2013 – 31.12.2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, nu a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 12 facturi fiscale, în valoare totală de 258.491,19 lei – reprezentând comisioane ca urmare a intermedierii poliţelor de asigurare în favoarea S.C. „C.B.A.” S.R.L. Bucureşti, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 4.992 lei, reprezentând impozit pe venitul microîntreprinderilor.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA