Botoşănean trimis în judecată pentru că a dat 1000 de euro mită unui poliţist

0
422

euro512

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BĂBICEANU GICĂ, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în com. Blândeşti, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

S-a reţinut că, în data de 16.11.2015, a promis unui agent de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani suma de 1000 euro cu titlu de mită, în scopul creării unei situaţii juridice favorabile, cu prilejul instrumentării unui dosar penal în care era cercetat pentru conducerea, în ziua de 26.10.2015, a unui autoturism, în condiţiile în care prezenta o alcoolemie peste 0,80 g‰

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Comunicat de presă