26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Botoşănean amendat pentru că şi-a lăsat câinele dezlegat pe un drum public

caine agresiv

Un câine care se manifesta agresiv în după-amiaza zilei de joi, 11 februarie a.c., l-a determinat pe factorul poştal, care distribuia corespondenţa în zona Lebăda din municipiul Botoşani, să sune la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijinul organelor abilitate.

Echipajul de jandarmi care s-a deplasat în locul indicat l-a identificat pe stăpânul câinelui, acesta fiind sancţionat contravenţional pentru lăsarea în libertate a patrupedului.

Pentru a nu se repeta această situaţie, proprietarului câinelui i-au fost aduse la cunoştinţă prevederile legale referitoare la ,,lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, faptă sancţionată cu amendă de la 100 la 500 de lei.

În seara aceleiaşi zile, după lăsarea întunericului, o femeie care domiciliază în cartierul Ion Creangă a sesizat telefonic prezenţa unui câine străin de talie mare în curtea locuinţei, care a atacat câinele familiei. Speriat, probabil, de luminile de avertizare ale autospecialei aflată în dotarea jandarmilor, ,,musafirul nepoftit” a făcut ,,calea-ntoarsă” peste gard, părăsind proprietatea.

Recomandăm cetăţenilor să apeleze telefonic 112 în astfel de cazuri, în cel mai scurt timp, pentru a nu se expune în mod nejustificat pe sine, ori pe cei din jur, la posibilul atac din partea animalelor care pot prezenta un pericol.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA