Botoşănean amendat pentru că şi-a lăsat câinele dezlegat pe un drum public

0
554

caine agresiv

Un câine care se manifesta agresiv în după-amiaza zilei de joi, 11 februarie a.c., l-a determinat pe factorul poştal, care distribuia corespondenţa în zona Lebăda din municipiul Botoşani, să sune la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijinul organelor abilitate.

Echipajul de jandarmi care s-a deplasat în locul indicat l-a identificat pe stăpânul câinelui, acesta fiind sancţionat contravenţional pentru lăsarea în libertate a patrupedului.

Pentru a nu se repeta această situaţie, proprietarului câinelui i-au fost aduse la cunoştinţă prevederile legale referitoare la ,,lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, faptă sancţionată cu amendă de la 100 la 500 de lei.

În seara aceleiaşi zile, după lăsarea întunericului, o femeie care domiciliază în cartierul Ion Creangă a sesizat telefonic prezenţa unui câine străin de talie mare în curtea locuinţei, care a atacat câinele familiei. Speriat, probabil, de luminile de avertizare ale autospecialei aflată în dotarea jandarmilor, ,,musafirul nepoftit” a făcut ,,calea-ntoarsă” peste gard, părăsind proprietatea.

Recomandăm cetăţenilor să apeleze telefonic 112 în astfel de cazuri, în cel mai scurt timp, pentru a nu se expune în mod nejustificat pe sine, ori pe cei din jur, la posibilul atac din partea animalelor care pot prezenta un pericol.