20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Botoşănean amendat cu 500 de lei pentru că a ieşit la plimbare cu doi câini periculoşi care nu aveau botniţă şi lesă

caine agresiv

Joi, 07 mai, în jurul orei 14.00, jandarmii botoșăneni au intervenit ca urmare a două apeluri telefonice făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, pentru îndepărtarea pericolului reprezentat de posibilul atac al unor câini agresivi.

Primul apel a fost făcut de un bărbat din Curtești, care a sesizat faptul că în apropierea troiței din localitate sunt mai mulți câini fără stăpân care au un comportament agresiv.

Întrucât cele sesizate s-au confirmat, jandarmii au contactat firma de ecarisaj, ai cărei angajați au prins cinci câini comunitari, pe care i-au transportat la padocul de la marginea municipiului Botoșani.

În cel de-al doilea caz, în parcul din cartierul Parcul Tineretului, un bărbat care a scos la plimbare doi câini dintr-o rasă periculoasă, fără lesă sau botniță, a fost sancționat cu  amendă în valoare de 500 de lei. Proprietarului i s-a atras atenția, de către o altă persoană aflată în parc, că cei doi câini pot prezenta un pericol pentru copiii care se jucau, dar acesta s-a simțit “deranjat” și i-a adresat injurii.

Conform prevederilor legale, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA